Synty ja Näky

Kun kohtasin Pyhän Hengen Torontossa heinäkuussa 1995, näin näyn. Minua talutettiin hautausmaata kohti. Näyssä kävelimme hautausmaan porttia kohti ja katsoin ylös. Portin päällä luki suomen kielellä: Hautausmaa. Olin tapahtumahetkellä englanninkielisessä Kanadassa ja ymmärsin, se mitä nyt näytetään tapahtuu Suomessa. Astuin portista hautausmaan keskikäytävälle. Käännyin katsomaan oikealle. Näin silmänkantamattomiin asti vanhanaikaisia pistolapioita maahan painettuina. Kaikki pistolapiot olivat suorissa pitkissä riveissä kuin armeijan sotilaat paraatissa. Yksi asia oli hyvin outo. Lapioiden terät maahan painettuina olivat kaikki viivasuorissa riveissä. Mutta lapioiden vanhanaikaiset puuvarret olivat kaikki täysin erilaisia. Oli käyriä, kieroja, liian ohuita, liian paksuja, toisesta kohtaa liian paksuja, toisesta kohtaa liian ohuita, pahkoja ja paiseita siellä ja täällä lapioiden puuvarsissa. Rivistöt näyttivät humoristisen hauskoilta ja samalla herättivät minussa vakavia kysymyksiä? Hän, joka toi minut hautausmaalle, halusi näyttää minulle kaiken tämän. Seuraavaksi minut talutettiin käytävän ensimmäisen rivin kohdalle. Rivissä oli 2 tyhjää reikää, niistä oli lapiot nostettu. Minut pysäytettiin kolmannen lapion kohdalle. Tartuin puuvarteen, nostin lapion maasta. Hän, joka minut toi, lähti viemään minua keskikäytävää myöden sisään suuren suurelle hautausmaalle. Hän sanoi minulle: ”Sinä lähdet nyt työhön hautausmaalle”. Niin minä lähdin.

Heti perään seurasi uusi näky. Olin suurella niityllä. Olin suuren kolmikulmaisen leijan päällä vatsallani  maaten. Leija ja minä nousimme ylös taivaalle tuulen voimasta. Nousin korkeammalle ja korkeammalle. Joku piti alhaalla niityllä kiinni narusta, johon leija oli kiinnitetty. Olin onnellinen, niin onnellinen, sanoin kuvaamaton ilo täytti minut. Nautin sydämeni pohjasta mitä korkeammalle nousin leijan päällä maaten. Katselin maata ja kaikkea alhaalla. Tuuli vei minua ja leijaa, ilman mitään suorituksia. Elämäni oli ihanampaa kuin koskaan ennen. Ymmärsin, että elämääni oli tullut Pyhän Hengen henkilökohtainen kutsu. Kutsu uuteen palvelutehtävään, johon antauduin koko sydämestäni. Mahtava Pyhä Henki, rakastan sinua.

Vuonna 1997 lokakuussa perustimme vaimoni Pirkon ja 2 muun henkilön kanssa uuden seurakunnan Tampereelle. Perustamiskokouksessa annoimme seurakunnan Pyhälle Hengelle. Seurakunnan Pää on Jeesus Kristus. Jeesus operoi seurakunnassaan Pyhän Henkensä kautta. Raamattu, Jumalan Sana on uskomme perusta. Seurakunnan toimitilat olivat aluksi Pirkkalassa 1 vuoden. Sitten Tampereen Tesoman kaupungin osassa  6,5 vuotta. Sitten muutimme Tampereen keskustan tuntumaan Tammelaan, os. Tammelankatu 18, jossa toimitilamme ovat sijainneet viimeiset 5,5 vuotta.

Pastori Kai